فسیل سوسکی کمیاب در معدن الماس بوتسوانا

یک گونه کمیاب سوسک با قدمت ۹۰ میلیون سال در معدن اوراپای (Orapa) بوتسوانا ، بزرگترین معدن الماس جهان ، پیدا شده است که تاریخ تکامل سوسک ها را روشن می کند.

معدن الماس اوراپا که در جمهوری بوتسوانا ، یکی از فقیرترین کشورهای آفریقایی ، قرار دارد ؛ تنها در سال ۲۰۲۱ حدود ۸.۷ میلیون قیراط الماس از آن استخراج شده است.

به نقل از خبرگزاری TJM ، فسیل سوسکی که در این معدن الماس کشف شده است ، Paleothius mckayi نام دارد و عضوی از خانواده سوسک های استافیلینی است که نقش مهمی در کنترل جمعیت آفات و تجزیه مواد آلی دارد.

محققان دانشگاه Witwatersrand، ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی می‌گویند: «این کشف به ما می‌گوید که این نوع سوسک‌ها نه تنها وجود داشته‌اند، بلکه در کنار دایناسورها رشد کرده‌اند، و در طول میلیون‌ها سال تغییر چندانی نکرده‌اند».

آنها می گویند فسیلی که از سوسک استافیلینین یافتند اولین فسیل در آفریقا و در واقع در کل نیمکره جنوبی است.

معدن اوراپا که تولید تجاری خود را در سال ۱۹۷۱ آغاز کرده است متعلق به شرکت Debswana است، که نوعی سرمایه گذاری مشترک بین De Beers و دولت بوتسوانا محسوب میشود.

تیم تحقیقاتی به رهبری دکتر ساندیسو منگون،  گفت: این سوسک سرنخی از تاریخ طولانی و پیچیده حیات روی زمین است و به ما نشان می‌دهد که برخی از اشکال حیات در طول اعصار چقدر به هم پیوسته و بدون تغییر بوده‌اند . آنها می گویند که یافته های اخیر راه را برای اکتشافات آینده در اوراپا هموار می کند.

 

 

امتیاز دهی به مقاله :

5 از 1 رای

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *